Ένα από τα βασικά κομμάτια της ανοιξιάτικης φασίνας αφορά τα χαλιά. Το μάζεμα, το καθάρισμα και τη φύλαξή τους μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Το τι ακριβώς θα κάνεις εξαρτάται από το πόσο λερωμένα είναι, τη διάθεσή σου και –φυσικά- το μπάτζετ που διαθέτεις.
Επιλογές έχεις. Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες Αυτή είναι η πιο απλή, από πλευράς συμμετοχής σου, επιλογή. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Α. Αν δεν έχεις κάποιο συνεργείο με το οποίο να συνεργάζεσαι από προηγούμενα χρόνια, κάνεις μια γρήγορη έρευνα αγοράς και επιλέγεις. Οι ειδικοί έρχονται, καταγράφουν τα κομμάτια, τα παίρνουν, τα καθαρίζουν και τα αποθηκεύουν μέχρι να τους τηλεφωνήσεις την επόμενη σεζόν να σου τα ξαναφέρουν πίσω.
Β. Σε περίπτωση που δεν θέλεις όλο το “πακέτο”, μπορείς να τα ζητήσεις μετά το καθάρισμα να τα αποθηκεύσεις εσύ, γλιτώνοντας έτσι κάτι από τα έξοδα του καλοκαιρινού “ενοικίου”.
Γ. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεις και την εναλλακτική του επί τόπου καθαρισμού των χαλιών όπου μπορείς να συνδυάσεις και ένα φρεσκάρισμα στους καναπέδες σου- από ειδικευμένο συνεργείο που έρχεται και κάνει τη δουλειά στον χώρο.